Impozitele plătite de populaţie vor creşte dacă spaţiul are destinaţie comercială

Postat la 28 ianuarie 2013 37 afişări

Guvernul a promis FMI că, până la începutul lunii iulie a acestui an, va modifica modul de calcul al impozitelor pe proprietate, care vor fi stabilite în funcţie de destinaţia imobilului, comparativ cu sistemul actual care stabileşte cote diferenţiate pentru persoane fizice şi firme.

"Vom revizui baza pentru impozitele pe proprietate, care va varia în funcţie de destinaţia proprietăţii şi nu în funcţie de statutul legal al proprietarului" (persoană fizică sau persoană juridică - n.r.)", se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional şi obţinută de MEDIAFAX.

În aceste condiţii, impozitul plătit de o persoană fizică sau o firmă ar putea fi similar dacă imobilele deţinute au aceeaşi destinaţie.

În prezent, impozitele pe imobile au regimuri diferenţiate în funcţie de natura proprietarului, fiind de regulă mult mai mici pentru persoane decât în cazul firmelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/impozitele-platite-de-populatie-vor-creste-daca-spatiul-are-destinatie-comerciala-10526624
10526624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.