Împinsă de nevoia siguranţei energetice, Europa păşeşte precaut spre controversatele gaze de şist. Cine este cea mai avansată ţară?

Postat la 19 decembrie 2012 8 afişări

Premierul Victor Ponta a spus luni-seară într-o emisiune televizată că se uită cu mare atenţie la gazele de şist şi că Polonia a început deja exploatarea acestui gen de combustibil, care nu costă decât 80 de dolari mia de metri cubi.

Dar el se înşală. Polonia, un stat care se bazează masiv pe importuri pentru a-şi acoperi consumul de energie, este hotărâtă să dezvolte industria gazelor de şist, însă deocamdată singurele foraje făcute aici sunt doar de explorare, iar rezultatele sunt dezamăgitoare. În Europa, ţări precum Franţa pentru care presiunile consumului de energie nu sunt mari, au interzis exploatarea gazelor de şist din motive legate de protejarea mediului. Acelaşi lucru l-au făcut însă şi statele cărora Rusia le este "prieten", aşa cum este cazul Bulgariei. Marea Britanie a repermis explorarea, sub control mai strict, dar n-a produs niciodată comercial.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
energie,
gaze de sist,
teme
/actualitate/impinsa-de-nevoia-sigurantei-energetice-europa-paseste-precaut-spre-controversatele-gaze-de-sist-cine-este-cea-mai-avansata-tara-10401717
10401717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.