Imperiul telecom al lui Carlos Slim este pus în pericol de guvernul mexican

Autor: Andreea Anghel Postat la 19 martie 2013 30 afişări

Guvernul mexican este pe cale să îşi aloce dreptul de a „sparge“ monopolul de pe piaţa din Mexic a gigantului America Movil, cea mai mare companie de telecomunicaţii din America Centrală şi de Sud, după ce preşedintele Enrique Peña Nieto a anunţat o propunere de lege care schimbă major lumea telecomunicaţiilor, relatează The Wall Street Journal.

Imperiul telecom al lui Carlos Slim este pus în pericol de guvernul mexican

Guvernul mexican este pe cale să îşi aloce dreptul de a „sparge“ monopolul de pe piaţa din Mexic a gigantului America Movil, cea mai mare companie de telecomunicaţii din America Centrală şi de Sud, după ce preşedintele Enrique Peña Nieto a anunţat o propunere de lege care schimbă major lumea telecomunicaţiilor, relatează The Wall Street Journal. America Movil este deţinută în proporţie de 40% de Carlos Slim (foto), cel mai bogat om din lume. Propunerea de lege urmăreşte stimularea competiţiei într-o ţară săracă unde oamenii încă plătesc unele dintre cele mai scumpe facturi telefonice. Trei dintre cele mai importante partide politice din Mexic au promis că legea va fi votată până pe 30 aprilie 2013. Legea va afecta semnificativ America Movil, companie a cărei valoare de piaţă este de 75 de miliarde de dolari (aproximativ 58 miliarde de euro) şi are 261,6 milioane de abonaţi în America de Sud şi de Nord. America Movil a deţinut un cvasi monopol asupra pieţei din Mexic încă din 1990. În prezent deţine 70% din piaţa de telefonie mobilă şi 80% din cea de telefonie fixă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
Carlos Slim,
pericol,
guvernul mexican
/actualitate/imperiul-telecom-al-lui-carlos-slim-este-pus-in-pericol-de-guvernul-mexican-10676668
10676668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.