Imperiul lui Nelu Iordache, unul dintre regii autostrăzilor, se destramă: Creditorii Romstrade cer 770 mil. euro; a fost admisă suma de 665 mil. euro, jumătate sub condiţie

Autor: Ioan Dornescu, Cristina Cuncea Postat la 06 martie 2013 18 afişări

Valoarea creanţelor înscrise de creditorii constructorului Romstrade în tabelul preliminar se ridică la 3,37 miliarde de lei (772 mil. euro), admisă fiind suma de 2,9 miliarde de lei (665 mil. euro), din care 1,66 miliarde lei (380 milioane euro) sunt creanţe sub condiţie.

Valoarea creanţelor înscrise de creditorii constructorului Romstrade în tabelul preliminar se ridică la 3,37 miliarde de lei (772 mil. euro), admisă fiind suma de 2,9 miliarde de lei (665 mil. euro), din care 1,66 miliarde lei (380 milioane euro) sunt creanţe sub condiţie.Cei mai mari creditori ai companiei de construcţii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, conform sumelor admise, sunt BCR (303 mil. lei), Astra Asigurări (236 mil. lei) şi EximBank (166 mil. lei), potrivit datelor comunicate Mediafax de Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR). Creanţele nescadente sau sub condiţie la data deschiderii procedurii vor fi admise provizoriu la masa credală şi vor fi îndreptăţite să participe la distribuiri de sume în măsura prevăzută de lege. Lunea viitoare va avea loc prima adunare a creditorilor, unde vor fi prezentate măsurile luate de către administratorul judiciar CITR, precum şi cauzele care au generat starea de insolvenţă. Termenul de soluţionare a eventualelor contestaţii la Tabelul preliminar al creditorilor a fost stabilit de către instanţă la 4 aprilie.

 

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Creditori,
Romstrade,
constructor
/actualitate/imperiul-lui-nelu-iordache-unul-dintre-regii-autostrazilor-se-destrama-creditorii-romstrade-cer-770-mil-euro-a-fost-admisa-suma-de-665-mil-euro-jumatate-sub-conditie-10643275
10643275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.