Immochan România cumpără Coresi Business Park

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 27 iulie 2017 558 afişări

Immochan România achiziţionează ansamblul Coresi Business Park, integrând în proiectul Cartier Coresi componenta de birouri a proiectului din Braşov, care avea până acum o componentă comercială, prin Coresi Shopping Resort, şi una rezindenţială, prin cele 1.000 de apartamente aflate în contrucţie.

În cadrul cartierului dezvoltat de Immochan România în oraşul de la poalele Tâmpei vor fi integraţi cei 40 000 de metri pătraţi GLA de birouri, în care îşi desfăşoară activitatea mai mult de 2.500 de angajaţi din 30 de companii naţionale şi internaţionale.

Prin master planul ambiţios de regenerare a unei foste platforme industriale, prin mixul de activităţi reunite într-un loc unic prin dimensiunea şi geografia sa, Cartier Coresi devine un proiect emblematic pentru noua viziune Immochan.

„În inima misiunii noastre se află convingerea că dezvoltarea imobiliară are nevoie de un suflu nou şi de o viziune mai largă, dincolo de interesul individual. Urbanizarea inteligentă, în parteneriat cu administraţia locală, reprezintă  o ocazie de a crea spaţii mixte care merg dincolo de funcţiunea lor imediată şi dau sens comunităţii căreia se adresează, creează viaţă şi coeziune la nivel de cartier, de oraş, de regiune. Acţionând ca un Urban Global Player, ne dorim să jucăm un rol de facilitator şi integrator atât de necesar dezvoltării urbane coerente şi eco-sustenabile a României.” declară Tatian Diaconu, CEO al Immochan România.

„Sunt foarte mulţumit de investiţia făcută pe parcursul ultimilor cinci ani în Coresi Business Park şi de faptul că am ajutat la crearea celui mai mare centru tehnologic şi de afaceri din Braşov, un sediu pentru numeroase firme naţionale şi internaţionale de prestigiu şi un loc de muncă pentru mai mult de 2.500 de braşoveni. Continui să văd România ca pe o ţară atractivă pentru investiţii, atât în real estate cât şi în alte sectoare, ca de exemplu cel medical.” declară Philippe Jacobs, co-Preşedinte al Jacobs Holdings AG.

Iniţiat în urmă cu 2 ani, prin lansarea Coresi Shopping Resort, Cartier Coresi a prins contur odată cu dezvoltarea în parteneriat cu Daniela Kasper a proiectului Coresi Avantgarden şi ale celor aproximativ 3.000 de locuinţe care îl vor compune. În varianta sa integrată cu zona de birouri, Cartierul Coresi va purta viziunea dezvoltării unor spaţii multifuncţionale durabile, animate şi inteligente, cu valoare adăugată pentru clienţi, angajaţi, locuitori sau vizitatori ai Braşovului.

„Prin această nouă investiţie în comunitatea braşoveană, Immochan îşi reafirmă încrederea în potenţialul oraşului, susţinând dezvoltarea economică a Braşovului. După parteneriatul de succes cu echipa Danielei Kasper, competenţele Immochan se asociază cu cele ale dezvoltatorului Ascenta Management, pentru a continua creşterea proiectului de birouri Coresi Business Park.” precizează Federico Valentini, CFO Immochan România.

Coresi Business Park este constituit din patru clădiri renovate din fostele hale industriale şi trei clădiri noi construite în ultimii doi ani conform standardelor de birouri clasa A. Ansamblul, situat în imediata proximitate a unui parc public şi a gării feroviare Braşov, este deservit de facilităţi de transport în comun, de locuri de parcare, un restaurant şi va fi conectat direct la Coresi Shopping Resort şi cartierul de locuinţe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală şi ciclabilă.

Proiectul de birouri se desfăşoară pe o suprafaţă de  circa 15 hectare şi are un potenţial total de dezvoltare de 100.000 mp GLA, într-un orizont de 10 ani.

Immochan România a luat fiinţă în ianuarie 2012, ca partener al reţelei de hipermarketuri Auchan, alături de care deţine în România 23 de centre comerciale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Coresi,
Immochan,
Tatian Diaconu,
cartier,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.