IMM-urile trebuie să-şi eficientizeze costurile ca să rămână pe piaţă

Autor: Cristina Cuncea Postat la 27 martie 2013 23 afişări

IMM-urile trebuie să-şi eficientizeze costurile, să crească performanţa afacerii şi randamentul angajaţilor pentru a putea face faţă situaţiei economice actuale şi pentru a rămâne competitive, a declarat marţi la conferinţa Mediafax Talks about SMEs directorul executiv al companiei de soluţii informatice Ymens Bogdan Balaci.

IMM-urile trebuie să-şi eficientizeze costurile ca să rămână pe piaţă

IMM-urile trebuie să-şi eficientizeze costurile, să crească performanţa afacerii şi randamentul angajaţilor pentru a putea face faţă situaţiei economice actuale şi pentru a rămâne competitive, a declarat marţi la conferinţa Mediafax Talks about SMEs directorul executiv al companiei de soluţii informatice Ymens Bogdan Balaci. „Doar 11% din IMM-urile româneşti au investit în soluţii IT, 35% nu folosesc internetul pentru comunicare, doar 16% au site web propriu şi numai 4% efectuează tranzacţii online. Aceste cifre trebuie îmbunătăţite pentru a creşte performanţa businessului şi a eficientiza costurile“, a spus Balaci. Pe de altă parte, Anca Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a anunţat că legea IMM-urilor va fi din nou modificată, proiectul fiind în stadiu avansat, astfel că în termen de o lună şi jumătate va fi trimisă spre avizare Guvernului. „Avem în vedere o nouă lege pentru IMM-uri, în care să transpunem legislaţia europeană, dar şi noile direcţii din planul de guvernare. Modificarea este într-un stadiu avansat de prelucrare şi estimăm că va fi dată spre avizare într-o lună jumătate“, a spus Ionescu. În acelaşi timp, reprezentantul Ministerului Economiei a menţionat că instituţia va colabora cu Ministerul Justiţiei şi cu Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă pentru modificarea legislaţiei în domeniul insolvenţei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/imm-urile-trebuie-sa-si-eficientizeze-costurile-ca-sa-ramana-pe-piata-10693455
10693455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.