Imagini alarmante din spaţiu! Ce a observat un astronaut pe Pământ

Postat la 25 ianuarie 2022 2503 afişări

Imagini alarmante din spaţiu! Ce a observat un astronaut pe Pământ

Astronautul francez Thomas Pesquet a stat timp şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, anul trecut, iar ceea ce a văzut pe Pământ a fost pe cât de alarmant, pe atât de uluitor. El spune că efectele schimbărilor climatice sunt vizibile chiar şi din spaţiu.

Astronautul povesteşte că, de la vizita sa anterioară în spaţiu, în 2016, consecinţele activităţii umane au devenit şi mai evidente, gheţarii retrăgându-se în mod vizibil, observându-se şi o creştere a fenomenelor meteorologice extreme.

„Când eşti pe Pământ, simţi că totul este atât de vast, totul este nesfârşit. Îţi este greu să înţelegi cât de limitaţi suntem. Apoi, când faci un pas în spate şi vezi Pământul în întregime, înţelegi brusc că trăim într-o oază în cosmos. În jurul nostru nu este nimic, nicio viaţă, întuneric, gol, absolut nimic — în afară de această minge albastră cu tot ce avem nevoie pentru a susţine viaţa umană şi viaţa în general, care este absolut fragilă. Te face să vrei să preţuieşti Pământul şi să-l protejezi”, a spus astronautul, pentru CNN.

El a povestit că, din spaţiu, se pot vedea multe dintre consecinţele activităţilor umane asupra pământului.

„Unele dintre ele provin de la schimbările climatice, iar altele sunt doar o poluare veche, cum este cazul poluării râurilor sau a aerului. Cel mai vizibil efect vizual este că gheţarii se retrag an de an şi misiune după misiune. Dar ceea ce puteţi vedea, de asemenea, sunt fenomene meteorologice extreme.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pamant,
astronaut,
spatiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.