Ikea închide o revistă online în Rusia de teamă că ar încălca legea cu privire la "propaganda gay"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 martie 2015 133 afişări

Cel mai mare retailer de mobilă din lume, gigantul suedez Ikea, a anunţat că îşi închide o revistă online în Rusia, de teamă că ar putea încălca legislaţia rusă care interzice promovarea valorilor gay în faţa minorilor.

Gigantul suedez în domeniul producţiei şi vânzării de mobilă a apreciat într-un comunicat că unele articole din "Ikea Family Live" ar putea fi considerate "propagandă" gay în Rusia, relatează BBC News online.

Legea controversată a fost promulgată de către preşedintele rus Vladimir Putin în 2013, atrăgând un val de critici din partea organizaţiilor din domeniul drepturilor omului. Potrivit acestor organizaţii, legea a fost adoptată cu scopul de a interzice evenimente referitoare la drepturile homosexualilor, o acuzaţie pe care Moscova o dezminte.

"Atunci când facem afaceri, noi respectăm legislaţia ţărilor în care activăm, iar pentru a evita încălcări am luat decizia să oprim publicarea revistei în Rusia", anunţă Ikea într-un comunicat în rsă.

Revista - care este publicată în 25 de ţări - "prezintă diverse aspecte ale vieţii oamenilor acasă, indiferent de vârstă, gen, orientare sexuală, naţionalistate şi religie", se subliniază în comunicat.

"Revista reflectă valorile companiei Ikea, ca drepturi egale şi oportunităţi pentru toţi", insistă gigantul.

Biroul de presă al Ikea în Rusia nu a primit niciun avertisment oficial pe tema "propagandei gay", potrivit AFP, citată de BBC.

Autorităţile ruse nu au comentat gestul Ikea.

Gigantul a fost fondat în Suedia în 1943 şi a devenit una dintre cele mai de succes multinaţionale.

Controversata lege rusă prevede amenzi dure pentru oricine oferă informaţii despre homosexualitate persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUEDIA,
IKEA,
RUSIA
/actualitate/ikea-inchide-o-revista-online-in-rusia-de-teama-ca-ar-incalca-legea-cu-privire-la-propaganda-gay-13985625
13985625
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.