Iertati-l pe Tarik

Postat la 31 octombrie 2010 55 afişări

Comunitatea internationala, in frunte cu ONU, Rusia si Uniunea Europeana, a cerut Irakului sa nu il execute pe fostul ministru de externe al dictatorului irakian Saddam Hussein, Tarik Aziz (74 de ani), in pofida condamnarii sale la moarte.

Inaltul Tribunal Penal irakian l-a condamnat la moarte pe Tarik Aziz pentru "crime impotriva umanitatii" comise in timpul represiunii siitilor din anii '80.

Incarcerat imediat dupa ce s-a predat, la sfarsitul lui aprilie 2003, la o luna de la invadarea Irakului de catre americani, Tarik Aziz a fost condamnat la moarte impreuna cu alti doi oficiali ai regimului lui Saddam Hussein, fostul ministru de Interne, Saadun Shaker, si fostul secretar al dictatorului, Abed Hmud. Condamnatii au la dispozitie o luna pentru a face apel. Pedeapsa cu moartea trebuie aprobata de consiliul prezidential inainte de a fi aplicata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Irak,
Taik Aziz,
condamnare,
moarte,
Saddam,
ONU,
tribunal
/actualitate/iertati-l-pe-tarik-7639774
7639774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.