ICCJ sesizează CC cu privire la suspendarea urmăririi penale a preşedintelui în dosarul Firea

Postat la 20 iunie 2014 25 afişări

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, vineri, sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu suspendarea urmăririi penale a preşedintelui Traian Băsescu, din motive de imunitate, în dosarul în care senatorul Gabriela Firea a reclamat că a fost şantajată de şeful statului.

ICCJ sesizează CC cu privire la suspendarea urmăririi penale a preşedintelui în dosarul Firea

 În 28 mai, avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcaş, a depus o plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul instanţei supreme a decis suspendarea anchetării preşedintelui Traian Băsescu "pentru calomnie".

Potrivit apărătorului Gabrielei Firea, imunitatea preşedintelui nu trebuie să încalce egalitatea în drepturi a cetăţenilor unui stat democratic.

Instanţa supremă a admis, vineri, cererea formulată de senatorul PSD Gabriela Firea privind sesizarea Curţii Constituţionale, fiind reclamată astfel neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului 312, alineatul 2 din Codul de procedură penală, care prevede că "suspendarea urmăririi penale se dispune şi în situaţia în care există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/iccj-sesizeaza-cc-cu-privire-la-suspendarea-urmaririi-penale-a-presedintelui-in-dosarul-firea-12801953
12801953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.