Iarna vine cu ursul: Pieţele au trecut în bear market, iar bursele se vor prăbuşi cu cel puţin 20% în 2019

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 decembrie 2018 165 afişări

Iarna vine cu ursul: Pieţele au trecut în bear market, iar bursele se vor prăbuşi cu cel puţin 20% în 2019

Evoluţiile violente care au acaparat Wall Street-ul ar putea fi mai mult decât o simplă corecţie. Ed Clissold, strategul-şef pentru piaţa americană în cadrul firmei de cercetare Ned Davis Research, susţine că bear market-ul este aici, potrivit CNBC.

„Dacă iei asta drept un bear market obişnuit, neasociat cu o recesiune, vei vedea că vom avea scăderi de circa 20% - poate chiar mai mult”, spune Clissold. „La asta trebuie să ne gândim în următoarele luni”.

Bear market defineşte un mediu de tranzacţionare înţesat cu pesimism în care acţiunile înregistrează scăderi de 20% sau mai mult de la maximele recente. În cazul în care evoluţia este limitată la scăderi cuprinse între 10% şi 20%, aceasta este definită drept corecţie.

În acest caz, perioada următoare va aduce o scădere de 588 de puncte pentru indicele S&P 500, faţă de maximul istoric de 2.940 de puncte înregistrat în 21 septembrie. Indicele a închis şedinţa de vineri în teritoriu de corecţie, la 2.633 de puncte, înregistrând astfel o scădere de 10% faţă de maxim şi de 4,6% pentru întreaga săptămână.

Iniţial, Clissold se aştepta ca teritoriul de bear market să fie accesat de Wall Street abia în 2019, pe fondul politicilor monetare ale FED-ului şi pe fondul tensiunilor comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
market,
piata,
analisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.