Ialomiţianu: Acordul cu FMI e blocat. Guvernul a minţit în 2014 cu amânarea liberalizării preţurilor

Autor: Liviu Dadacus Postat la 09 februarie 2015 39 afişări

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a declarat, luni, că acordul cu FMI este blocat întrucât Guvernul "nu şi-a îndeplinit angajamentele" şi, în plus, "a minţit" în 2014 spunând că are acordul pentru amânarea calendarului de liberalizare a preţurilor la energie şi gaze.

"Şi de data aceasta, acordul cu FMI nu se finalizează cu o scrisoare de intenţie pentru că actualul Guvern nu şi-a îndeplinit angajamentele faţă de organismele internaţionale legat de reformele în companii şi nu s-au înţeles legat de calendarul de liberalizare a preţurilor la energie şi gaze pentru personalul casnic. Aici Guvernul Ponta a minţit: anul trecut ne-a spus că are acord cu CE, că are acord privind amânarea calendarului de liberalizare a preţurilor la energie şi gaze şi lucrul acesta ni l-au confirmat cei de la CE şi FMI, că Guvernul nu are o aprobare din partea CE", a spus Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor.

El a precizat că în acest moment acordul cu FMI este blocat.

"Sunt nişte puncte de vedere separate. FMI spune că actualul Guvern nu a făcut nimic vizavi de ceea ce s-a angajat, iar Guvernul ne spune că totul e roz. Suntem într-un impas şi pentru România e un lucru rău, pentru că se transmite un mesaj rău pentru creditorii externi, pe pieţele financiare", a spus Ialomiţianu.

El a făcut aceste declaraţii după ce a participat, în calitate de membru al Comisiei de buget, la întrevederea dintre membrii Comisiei şi reprezentanţii FMI, CE şi BM, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IALOMIŢIANU,
ACORD FMI,
/actualitate/ialomitianu-acordul-cu-fmi-e-blocat-guvernul-a-mintit-in-2014-cu-amanarea-liberalizarii-preturilor-13811811
13811811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.