Iahtul de 600 mil. dolari al oligarhului rus Alisher Usmanov a fost confiscat de autorităţile germane

Autor: Ştefan Stan Postat la 03 martie 2022 65 afişări

Iahtul de 600 mil. dolari al oligarhului rus Alisher Usmanov a fost confiscat de autorităţile germane

Iahtul Dilbar al miliardarului rus Alisher Usmanov, targetat de sancţiunile vestice, evaluat la aproape 600 de milioane de dolari, a fost confiscat de autorităţile germane din oraşul Hamburg, situat în nordul ţării, scrie Forbes. 

Nava se află în şantierele din Hamburg ale firmei germane de construcţii navale Blohm+Voss de la sfârşitul lunii octombrie pentru o lucrare de reamenajare. Surse care au vorbit cu Forbes au declarat că guvernul german a îngheţat bunul şi că, probabil ca urmare, angajaţii Blohm+Voss care lucrau la iaht nu s-au prezentat miercuri la serviciu. Reprezentanţii Blohm+Voss şi Usmanov nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Usmanov a cumpărat Dilbar în 2016 pentru un cost declarat de 600 de milioane de dolari de la constructorul naval german Lürssen, care l-a construit la comandă pentru el pe parcursul a 52 de luni. Firma îl numeşte "unul dintre cele mai complexe şi provocatoare iahturi construite vreodată, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât şi al tehnologiei". La 15.917 tone, este cel mai mare iaht cu motor din lume după tonajul brut şi este deservit de obicei de un echipaj de 96 de persoane. Dilbar se mândreşte cu cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, precum şi cu două platforme pentru elicoptere, o saună, un salon de înfrumuseţare şi o sală de gimnastică. Interioarele sale luxoase au peste 1.000 de perne de canapea şi poate găzdui până la 24 de persoane în 12 apartamente.

Iahtul face parte din averea de miliarde de dolari a lui Usmanov, estimată la mai multe miliarde de dolari, care cuprinde participaţii la gigantul Metalloinvest, care deţine minereu de fier şi oţel, şi la firma de electronice de consum Xiaomi, precum şi participaţii mai mici în telecomunicaţii, minerit şi media. Unul dintre primii investitori în Facebook, alături de miliardarul Yuri Milner, Usmanov deţine, de asemenea, numeroase bunuri imobiliare în Occident, de la două proprietăţi în Marea Britanie - Beechwood House din Londra şi Sutton Place din Surrey, evaluate la o valoare totală de 280 de milioane de dolari - până la case de lux în Munchen, Germania, Lausanne, Elveţia, Monaco şi Sardinia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iaht,
confiscari,
autori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.