Huawei înregistrează cel mai mare declin al profitlui anual din istoria sa. În 2022 compania a făcut cu 69% mai puţini bani faţă de anul precedent

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 31 martie 2023 40 afişări

Huawei înregistrează cel mai mare declin al profitlui anual din istoria sa. În 2022 compania a făcut cu 69% mai puţini bani faţă de anul precedent

Huawei a raportat vineri cea mai mare scădere anuală a profitului înregistrată vreodată, sancţiunile SUA continuă să-i afecteze afacerile precum şi măsurile stricte impuse de China în timpul pandemiei.

Gigantul chinez de telecomunicaţii a declarat că profitul net pentru 2022 a fost de 35,6 miliarde de yuani (5,18 miliarde de dolari), o scădere de 69% faţă de anul precedent. Acesta este mai mare decât scăderea anuală de 54% din 2011, conform calculelor CNBC.

Touşi, în 2021, compania a obţinut o creştere a profitului după ce şi-a vândut brandul Honor unui consorţiu de cumpărători, făcând comparaţia cu 2022 una destul de grea.

Huawei a continuat să lanseze dispozitive, dar compania s-a chinuit să le vândă în afara Chinei, deoarece nu poate folosi Android, un celebru sistem de operare pentru telefoanele mobile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Huawei,
profit,
scadere,
sanctiuni,
SUA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.