Huawei a depăşit Apple în topul mondial al vânzărilor de smartphone-uri. Care sunt cel mai bine vândute modele din lume

Postat la 08 septembrie 2017 722 afişări

Producătorul chinez de smartphone-uri Huawei a depăşit Apple în topul mondial al vânzărilor, trecând pe locul doi după Samsung, arată o analiză a companiei de consultanţă Counterpoint Research care pune ascensiune pe seama investiţiilor în cercetare-dezvoltare şi a marketingului agresiv şi creativ.

Huawei a depăşit Apple în topul mondial al vânzărilor de smartphone-uri. Care sunt cel mai bine vândute modele din lume

Analiza Counterpoint nu include vânzările din august. Există însă voci care apeciază că Apple a pierdut doar pentru moment poziţia secundă, şi după lansarea, curând, a noului iPhone îşi va relua locul.

Counterpoint spune că Huawei are o prezenţă redusă în Sudul Asiei, India şi America de Nord, ceea ce limitează potenţialul mărcii, pe termen apropiat şi mediu, de a ocupa poziţia a doua în topul vânzărilor. Cea mai mare piaţă a Huawei este China, urmată de Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu.

Compania de cercetare de piaţă mai arată că iPhone 7 şi 7 Plus sunt cel mai bine vândute modele din lume, urmate de Oppo R11, Oppo A57, Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X şi Samsung Galaxy S8Plus. În top 10 telefoane nu apare, surpinzător, niciun model Huawei. Oppo este un alt producător chinez de telefoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.