Hotelurile de lux de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov sunt pline, deşi pe pârtii nu este zăpadă iar preţul unui sejur de cinci nopţi sare de 1.000 de euro

Autor: Mirabela Tiron Postat la 03 ianuarie 2023 318 afişări

Hotelurile de lux de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov sunt pline, deşi pe pârtii nu este zăpadă iar preţul unui sejur de cinci nopţi sare de 1.000 de euro

Hotelurile de lux de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov funcţionează cu aproape toate camerele pline în ultima săptămână de vacanţa şcolară, deşi pe pârtii nu este zăpadă şi nu se poate schia, iar tariful pentru un sejur de cinci nopţi la cinci stele sare de 1.000 de euro.

„Avem aproape toate camerele pline şi săptămâna aceasta, ultima de vacanţă şcolară. De Revelion am avut camerele ocupate. Ne ajută faptul că oferim un centru spa de 1.500 mp, trei restaurante şi acivităţi precum biliard. Tariful este de 1000 de euro pentru o cameră dublă pentru 6 nopţi”, a spus pentru ZF Marius Vînătoru, directorul de marketing al hotelului de patru stele International din Sinaia. Hotelul  are 180 de camere, 11 sali de conferinţă, un centru  de agrement dar şi un centru spa. Unitatea a trecut printr-o modernizare în 2011, când s-au investit 6 milioane de euro în renovare.

Tarifele la hotelurile şi pensiunile de la munte sunt mai mari în perioada sărbătorilor şi a vacanţelor şcolare, dar chiar şi aşa turiştii şi-au făcut rezervări. Datele de pe site-ul de rezervări booking.com arată că în Sinaia 73% din toate locurile de cazare din hoteluri şi pensiuni sunt rezervate pentru această săptămână în timp ce în Poiana Braşov 78% din toate locurile de cazare de pe booking.com sunt rezervate până pe 8 ianuarie.

La hotelul de patru stele Sinaia o cameră dublă cu balcon se poate rezerva cu 3.000 de lei pentru cinci nopţi (3-8 ianuarie) iar la hotelul Boutique Belvedere un apartament cu o cameră se rezervă cu 3.800 de lei în aceiaşi perioadă, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.

„Avem aproape toate camerele ocupate chiar dacă nu se schiază acum, pe booking sunt ultimele camere disponibile, de aceea tariful este mai mare. De sărbători am funcţionat la capacitate maximă şi aşteptăm ca din 10 ianuarie să avem şi zăpadă”, a spus pentru ZF Oryah Ben Nissan, CEO-ul hotelului Rina Sinaia, una din cele mai mari unităţi din staţiunea montană, amplasat în apropierea parcului Dimitrie Ghica, şi controlat de acţionari israelieni. Compania ce administrează hotelul a investit un milion de euro în renovarea celui mai mare restaurant.

„Nu mai avem nicio cameră liberă pentru o familie cu doi copii, sunt rezervate”, a spus un reprezentant de la hotelul de cinci stele Ioana din Sinaia.

În staţiunea Sinaia sunt 77 de structuri de cazare (hoteluri, pensiuni, altele) cu o capacitate de cazare totală de  3.700 de locuri de cazare, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Şi în  Poiana Başov hotelurile de lux au aproape toate camerele rezervate în această săptămână.

La hotelul de cinci stele  Aurelius din Poiana Braşov mai apare pe booking doar o cameră dublă disponibilă la preţul de 5.900 de lei pentru cinci nopţi (3 ianuarie-8 ianuarie), în timp ce oficialii din call center de la rezervări au transmis că nu  mai sunt camere disponibile pentru această săptămână. Şi la hotelul de cinci stele Teleferic Grand Hotel pe site-ul de rezervări booking.com mai apare ca fiind disponibil un singur apartament la tariful de 9.500 de lei, cu mic dejun inclus, în perioada 3-8 ianuarie.

La hotelul de patru stele Ana Hotels Sport din Poiana Braşov o cameră dublă, cu mic dejun inclus, se rezervă cu 7.700 de lei pentru cinci nopţi, arată site-ul de rezervări booking.com.

Hotelurile de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov îşi vor rotunji conturile cu sejururile vândute în vacanţa şcolară de iarnă dat fiind cererea mare pentru cazare şi tarifele ridicate.

Poiana Braşov este una dintre cele mai căutate staţiuni montane pe perioada iernii, alături de Sinaia, Buşteni sau Predeal, dar şi una dintre cele mai scumpe. Printre cele mai cunoscute hoteluri din Poiana Braşov sunt Aurelius, Alpin Resort Hotel, dar şi hotelurile omului de afaceri George Copos, proprietarul Ana Hotels, care deţine aici unităţile Sport şi Bradul- înregistrate pe firma ANA Hotels, cu sediul în Bucureşti.

În ultimii ani, în staţiunea Poiana Braşov s-au făcut investiţii în modernizarea unităţilor de cazare. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brasov,
hoteluri,
poiana brasov,
refuz,
lux

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.