Hollande: Franţa analizează toate opţiunile în privinţa contractului cu Rusia pentru navele Mistral

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 aprilie 2015 132 afişări

Franţa analizează "toate opţiunile" în privinţa contractului privind livrarea navelor militare Mistral Rusiei, afirmă preşedintele Francois Hollande, citat de Reuters.

"În privinţa navelor Mistral, vor fi toate abordate toate opţiunile", a spus Hollande după întrevederea pe care a avut-o la Paris cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Preşedintele Franţei a făcut această declaraţie cu două zile înaintea întâlnirii pe care o va avea cu omologul său rus, Vladimir Putin, în Armenia.

"În momentul de faţă, după cum am mai spus, navele Mistral nu pot fi livrate, din cauza contextului. Iar, dacă nu vor fi livrate, nu văd de ce ar trebui plătite. Este un principiu foarte simplu...", a subliniat preşedintele Franţei.

În virtutea unui contract de 1,5 miliarde de dolari semnat în anul 2011, Parisul trebuia să livreze Rusiei două nave portelicopter de tip Mistral. Pe fondul crizei din Ucraina, navele nu au fost încă livrate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
RUSIA,
MISTRAL
/actualitate/hollande-franta-analizeaza-toate-optiunile-in-privinta-contractului-cu-rusia-pentru-navele-mistral-14143297
14143297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.