Hidroelectrica îl numeşte pe Cristian Nicolae Stoina membru provizoriu in consiliul de supraveghere al companiei

Autor: Cristina Bellu Postat la 18 octombrie 2023 117 afişări

Hidroelectrica îl numeşte pe Cristian Nicolae Stoina membru provizoriu in consiliul de supraveghere al companiei

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) a decis numirea lui Cristian Nicolae Stoina în poziţia de membru provizoriu în consiliul de supraveghere al companiei, începând cu 18 octombrie până la convocarea primei şedinţe a Adunarii Generale a Acţionarilor, dar nu mai mult de patru luni, anunţă Hidroelectrica pe bursă.

El a mai făcut parte din consiliul de supraveghere al Hidroelectrica începând cu 2018, potrivit datelor prezente pe site-ul companiei.

Cristian Nicolae Stoina are studii de economie şi de drept. El şi-a început cariera profesională în 1990, ca şef de compartiment financiar-contabil în cadrul MApN, în Sibiu. În aprilie 2005 se angajează în Ministerul Finanţelor Publice în postul de consilier superior la Fondul Naţional de Preaderare, iar în luna august a acelui an devine director executiv al Direcţia Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

Între 2006 şi 2011 a fost consilier de conturi şi şef de departament la Curtea de Conturi, iar între 2011 şi 2016 – consilier de management la o companie imobiliară. Din 2013 este asociat unic şi administrator la firma de consultanţă Stoina&Stoina Group Consulting SRL, iar din 2016 – expert economic independent în cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, potrivit datelor prezente în CV-ul acestuia.

Hidroelectrica a anunţat pentru primele şase luni din 2023 un profit net de aproape 4 miliarde de lei, în urcare cu 46% comparativ cu S1/2022, în contextul unor venituri de aproape 7 miliarde de lei, plus 42%. EBITDA companiei (profitul înainte de taxe, depreciere, amortizare) a urcat cu 38% de la an la an, până la 5 miliarde de lei, în timp ce marja EBITDA a fost de 71%, iar marja netă de 57%, faţă de 55% la S1/2022, arată datele din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.