Herman Van Rompuy avertizează: Ieşirea Marii Britanii din UE va avea un preţ pentru Londra

Postat la 01 martie 2013 9 afişări

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a avertizat, joi, Marea Britanie împotriva unei eventuale ieşiri din UE, afirmând că o astfel de plecare va avea "un preţ" pentru Londra.

Herman Van Rompuy avertizează: Ieşirea Marii Britanii din UE va avea un preţ pentru Londra

 "Plecarea este o decizie voluntară, liberă şi este perfect legitimă, dar ea are un preţ", a declarat Van Rompuy la Londra, în cursul unei conferinţe europene despre mijloacele de relansare a zonei euro şi despre locul Marii Britanii în Europa.

Premierul britanic David Cameron a promis în ianuarie, sub presiunea euroscepticilor, să organizeze până la sfârşitul lui 2007 un referendum privind menţinerea Marii Britanii într-o Uniune Europeană reformată. Cameron vrea să repatrieze prerogativele Bruxelles-ului către Londra, în special în domeniul "afacerilor sociale şi infracţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/herman-van-rompuy-avertizeaza-iesirea-marii-britanii-din-ue-va-avea-un-pret-pentru-londra-10620293
10620293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.