Henkel a deschis a treia fabrică din România

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 aprilie 2013 147 afişări

Producătorul german de bunuri de larg consum Henkel a început în luna aprilie producţia în cea de-a treia fabrică în România, construită în judeţul Neamţ în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane euro, şi estimează pentru 2013 un avans de 10% al vânzărilor diviziei locale de adezivi.

Henkel a deschis a treia fabrică din România

Noua fabrică este amplasată la Roznov şi a fost realizată în urma unei investiţii de 45 milioane lei, cofinanţată cu fonduri europene prin POS CCE, valoarea eligibilă maximă nerambursabilă ridicându-se la 12 milioane lei.

Grupul german mai deţine două fabrici de adezivi în România, la Pantelimon şi Câmpia Turzii, deschise în 2000, respectiv 2007, valoarea investiţiilor Henkel în unităţile de producţie locale depăşind 45 milioane euro. Portofoliul Henkel România cuprinde şi produse cosmetice sau detergenţi, iar afacerile companiei au avansat cu 12% anul trecut, până la 607 milioane lei (circa 136 milioane euro).

Vânzările diviziei de adezivi au avansat cu 15% în 2012 şi ar putea înregistra un avans de 10% în acest an, a declarat Andrei Dumitrescu, sales & marketing manager al diviziei Adezivi la Henkel România.

Henkel România a fost înfiinţată în 1994 şi are în prezent peste 550 de angajaţi şi un portofoliu care cuprinde peste 30 de mărci şi mii de produse, de la cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/henkel-a-deschis-a-treia-fabrica-din-romania-10811902
10811902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.