Heineken a refuzat o ofertă de preluare a SABMiller, al doilea mare producător de bere din lume

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 15 septembrie 2014 69 afişări

Heineken a refuzat o ofertă de cumpărare venită din partea celui de-al doilea mare producător de bere din lume, SABMiller, care încerca prin această achiziţie să-şi consolideze poziţia în faţa liderului mondial Anheuser-Busch InBev.

Familia care controlează compania din Olanda a declarat luni că a refuzat oferta înaintată de SABMiller în urmă cu două săptămâni, întrucât doreşte ca Heineken să rămână independentă, potrivit Bloomberg.

Familia Heineken, care a fondat compania în 1864, deţine puţin peste 50% din acţiunile producătorului de bere, prin Heineken Holding.

SABMiller a înaintat oferta de achiziţie pentru Heineken pentru a-şi asigura independenţa faţă de liderul pieţei, compania belgiană Anheuser-Busch InBev. Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Anheuser-Busch InBev intenţionează să preia SABMiller.

Oferta pentru preluarea Heineken depăşeşte cea mai mare tranzacţie din industrie de până acum, în urma căreia InBev a preluat Anheuser-Busch, în 2008, pentru 52 de miliarde de dolari.

De altfel, Anheuser-Busch InBev a cheltuit aproape 100 de miliarde de dolari în ultimii zece ani pentru cumpărarea unor producători mai mici, cum ar fi Corona sau Budweiser.

Heineken ocupă poziţia a treia în clasamentul producătorilor de bere la nivel mondial după volum, după Anheuser-Busch InBev şi SABMiller.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HEINEKEN,
SABMILLER,
OFERTA
/actualitate/heineken-a-refuzat-o-oferta-de-preluare-a-sabmiller-al-doilea-mare-producator-de-bere-din-lume-13272256
13272256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.