Harta locurilor disponibile pentru vaccinare: la nivel naţional sunt 89 de locuri libere la vaccinare, doar şase judeţe mai au locuri limitate la programare

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 08 februarie 2021 200 afişări

Harta locurilor disponibile pentru vaccinare: la nivel naţional sunt 89 de locuri libere la vaccinare, doar şase judeţe mai au locuri limitate la programare

Harta locurilor disponibile în centrele de vaccinare pentru programarea persoanelor care vor să se imunizeze arată o situaţie critică a stocurilor la nivelul întregii ţări, majoritatea centrelor fiind marcate cu roşu, adică fără locuri disponibile la vaccinare.

Datele sunt aferente orei 10, pe platforma de programare, la momentul transmiterii acestei ştiri fiind doar 89 de locuri libere în total în toată ţara.

Cele mai multe locuri libere sunt în Suceava, 65, urmat de judeţele Mehedinţi şi Gorj, cu câte 9 locuri fiecare, şi Maramureş, Harghita şi Caraş Severin, cu câte două locuri fiecare.

În restul centrelor de vaccinare nu mai sunt locuri disponibile.

Potrivit celor mai recente date, sunt 583 de centre în total, însă doar 213 sunt deschise pentru etapa a doua. Centrele cu circuit închis sunt fie în unităţi sanitare, fie în unităţi militare sau în alte locuri.

În total, până ieri au fost vaccinate 856.000 de persoane, atât cu vaccinul Pfizer, cât şi cu cel produs de Moderna. În prezent, în România se pot folosi trei tipuri de vaccinuri – Pfizer, Moderna, care folosesc tehnologia ARN mesager, şi AstraZeneca, autorizat recent de Agenţia Europeană a Medicamentului, care foloseşte tehnologia clasică de producere a vaccinului. Din informaţiile autorităţilor, oamenii nu pot alege vaccinul. La nivel internaţional persistă problema lipsei dozelor de la producători, capacitatea de producţie fiind limitată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuri,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.