Harta enclavizării economice a României. Judeţele în care nu îţi vei găsi niciodată de muncă

Postat la 04 mai 2016 8591 afişări

Harta enclavizării economice a României. Judeţele în care nu îţi vei găsi niciodată de muncă

Concentrarea business-urilor în jurul marilor oraşe din România riscă să declanşeze o adevărată bombă socială pe piaţa muncii, asta deşi numărul salariaţilor a crescut. Discrepanţele economice la nivel regional tind să genereze situaţii de risc social, având în vedere datele statistice privind numărul angajaţilor şi al şomerilor, avertizează o analiză KeysFin. Mai exact, lipsa unei strategii concrete privind dezvoltarea regională s-a tradus, astfel, în depopularea unor zone din mediul rural şi accentuarea aglomerării urbane care tinde să capete aspecte sufocante din anumite zone, precum Bucureşti-Ilfov.

Totodată, potrivit datelor Eurostat, România se situează pe locul doi în UE din punctul de vedere al riscului de sărăcie sau excluziune socială, 41,7% din populaţie fiind afectată.

Află aici care sunt judeţele în care nu îţi vei găsi niciodată de muncă. PLUS Topul zonelor cu cele mai bine plătite joburi

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
acte,
piata muncii
/actualitate/harta-enclavizarii-economice-a-romaniei-judetele-in-care-nu-iti-vei-gasi-niciodata-de-munca-15281383
15281383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.