Halep s-a RETRAS din turneul de la Doha

Autor: Claudiu Giurgea Postat la 17 februarie 2018 98 afişări

Simona Halep s-a retras înaintea semifinalei turneului Premier 5 de la Doha, cu Garbine Muguruza, după ce vineri a învins-o cu 6-0, 6-4 pe cea mai tânără jucătoare din Top 50 WTA: i-a predat o adevărată lecţie de tenis lui "CiCi" Bellis în primul set, câştigat cu 6-0, în 31 de minute, apoi a rezistat impresionant într-un set doi mult mai echilibrat, în care glezna i-a dat câteva emoţii.

Halep a lăsat de înţeles pe finalul meciului din sferturi că ar avea câteva probleme la glezna dreaptă. Andrei Pavel a încercat să o liniştească, iar intervenţia sa, de la 6-0, 5-4 i-a adus calmul necesar Simonei pentru a încheia meciul. Simona a făcut o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că problemele la gleznă s-au agravat. Românca a anunţat că nu va participa nici la Dubai. Motivul invocat, oficial, este "accidentare la picior".

"Sunt surprinsă că am reuşit să joc trei meciuri şi să le câştig. Am simţit durere în fiecare zi, nu a fost uşor de gestionat situaţia. Nu am avut prea mult timp să mă recuperez înaintea acestui turneu, dar astăzi a fost prea mult şi am decis să mă opresc", a declarat Simona Halep.

Totuşi, Simona Halep poate părăsi turneul de la Doha ca numărul unu mondial: dacă eleva fostului său antrenor, Wim Fissette, o învinge pe Caroline Wozniacki.

Simona Halep a cerut intervenţia lui Andrei Pavel, într-un moment în care servea pentru meci, game-ul fiind foarte important în condiţiile în care piciorul îi crea probleme, iar un meci lung nu ar fi avantajat-o deloc. Fostul tenismen şi-a intrat în rol şi i-a dat sfaturi importante numărului doi mondial.

Totuşi, în finalul meciului, în momentul în care constănţeanca se pregătea să servească pentru meci, aceasta a ridicat racheta şi a cerut intervenţia lui Pavel:

"-Mă doare piciorul.

- Am văzut, am văzut. Joacă cu primul serviciu slice acum. Ia punct după punct şi încearcă să joci prima tu. Ştii că 90% vine un nou cross şi după aia poţi juca lung de linie. Încearcă să rămâi acolo. Dacă dă ea bine, dă bine. Acceptă chestia asta. Cross, lung de linie, cross, lung de linie.

- Dau prea drept.

- Da, dai drept, pentru că te ţine acolo. Ia punct după punct. Ai un plan, unde dai serviciul şi următoarea minge. Hai!", a fost dialogul dintre cei doi.

În cele din urmă, Simona a câştigat fără probleme game-ul decisiv şi îşi continuă astfel cursa spre numărul 1 WTA, după 6-0, 6-4 cu cea mai tânără jucătoare din Top 50 WTA.

Totuşi, ziua pentru româncă nu s-a încheiat aici. Simona va fi cu ochii pe sfertul de finală dintre Caroline Wozniacki şi Angelique Kerber, meci pe care daneza e nevoită să-l câştige pentru a rămâne pe primul loc mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIMONA HALEP,
TENIS,
WTA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.