Hai la lupta cea mare

Postat la 20 iunie 2006 9 afişări

Social-democratii si-au revenit putin saptamana trecuta din razboiul intern de uzura cu platforma civica a lui Ion Iliescu si au anuntat strangerea randurilor in vederea anticipatelor.

Social-democratii si-au revenit putin saptamana trecuta din razboiul intern de uzura cu platforma civica a lui Ion Iliescu si au anuntat strangerea randurilor in vederea anticipatelor. De altfel, presedintele Mircea Geoana a si simtit momentul propice pentru a se relegitima in fata filialelor, pe care le-a convocat la mijlocul saptamanii la centru ca sa le dea instructiuni cu privire la "mobilizarea generala pentru alegeri anticipate, care par sa fie de neocolit in perioada imediat urmatoare" - mai exact la toamna sau cel tarziu primavara viitoare, potrivit purtatorului de cuvant Cristian Diaconescu.

 

Geoana si-a justificat gestul printr-o premonitie asemanatoare cu aceea avuta anterior si de Emil Constantinescu: "Vad venirea domnului Radu Berceanu pe post de berbece in cadrul actualului Guvern". Scenariul previzionat de liderul social-democrat este acelasi care a dus si la esecul CDR, anume prin descompunerea actualei majoritati ca urmare a actiunilor intreprinse de democrati. In favoarea teoriei sale, Geoana a invocat si "semisuccesele" inregistrate cu prilejul ultimelor motiuni simple introduse de opozitie - ultima, cea la adresa ministrului sanatatii, fiind chiar foarte aproape sa se transforme intr-un esec rasunator pentru coalitia de la putere.

 

In aceste conditii, PSD a reactivat tema motiunii de cenzura, pe care a anuntat-o pentru "dupa 20 iunie", pentru a nu se suprapune nici cu Consiliul European de vara (15-16 iunie) si nici cu discursul ulterior al presedintelui Basescu in fata Camerelor reunite (19 iunie). In perspectiva motiunii insa, PSD are nevoie de liniste in interior - "orice alte discutii despre fragmentari sau alte tipuri de speculatii sunt neavenite", a zis Geoana, avertizand astfel tabara recalcitranta a platformei lui Ion Iliescu.

 

Nu de alta, dar partidul are inca probleme pe aceeasi recurenta tema a coruptiei: scandalul achizitionarii fregatelor britanice cu un comision de milioane de euro loveste inevitabil tot in imaginea partidului, chiar daca cei posibil vizati nu mai sunt la putere. In incercarea de a scapa de povara de imagine, Geoana a ajuns chiar mai catolic decat Papa, cerand desecretizarea contractelor pentru fregate inca inainte ca actualii guvernanti sa fi schitat vreo intentie de a face publice respectivele documente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/hai-la-lupta-cea-mare-2511365
2511365
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.