Hagi a luat prin FC Viitorul Constanţa credite de peste 3 milioane de euro de la BRD pentru a finanţa Academia de Fotbal

Postat la 26 octombrie 2020 378 afişări

Hagi a luat prin FC Viitorul Constanţa credite de peste 3 milioane de euro de la BRD pentru a finanţa Academia de Fotbal

Pe parcursul anului 2020, BRD şi FC Viitorul Constanţa au semnat contracte pentru facilităţi de credit în valoare de peste 3,5 milioane de euro, destinate atât finanţării proiectelor de investiţii, cât şi derulării în condiţii optime a activităţii curente a companiei. 

Finanţarea în sumă de aproximativ 3 milioane de euro a vizat proiectul de modernizare şi extindere a centrului de pregatire sportivă „Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, care are ca obiectiv extinderea cu spaţii destinate cazării juniorilor, antrenamentelor şi recuperării, precum şi cu o zonă administrativă nouă.

Recent, banca a acordat companiei şi un alt credit, în valoare de 2,5 milioane RON, pentru capital de lucru, prin programul „IMM Invest”.

”Acest proiect de investiţii marchează încă o etapă în parteneriatul nostru cu FC Viitorul şi cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” - unul dintre reperele europene în materie de educare, formare şi lansare a tinerilor fotbalişti în sportul profesionist. Suntem mândri să însoţim de peste zece ani Academia si Clubul, chiar de la începutul proiectului, în drumul lor către performanţă atât în sport, cât şi în business”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonator al polului Corporate.

”Suntem mulţumiţi că am găsit în BRD Société Générale un partener vizionar, care finanţează dezvoltarea la un nivel competitiv internaţional a capacităţilor de cantonament din cadrul Centrului de pregatire sportivă „Academia Gheorghe Hagi”. Este foarte important pentru noi să definitivăm anul viitor prima etapă din ceea va deveni unul dintre cele mai performante complexuri sportive din Europa Centrală şi de Est, destinate formării şi pregătirii viitorilor fotbalişti de succes pe plan internaţional”, a declarat Gheorghe Popescu, Preşedintele clubului FC Viitorul Constanţa.

Fondată în anul 2009, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” este unul dintre cele mai mari proiecte fotbalisticice din sud-estul Europei. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
academie,
brd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.