Guvernul vrea să reducă numărul organismelor intermediare de fonduri europene

Autor: Cristina Cuncea Postat la 27 martie 2013 26 afişări

Guvernul vrea să reducă numărul organismelor intermediare şi al programelor operaţionale, pentru simplificarea procedurilor de accesare şi implementare a fondurilor europene în exerciţiul 2014-2020, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene.

Guvernul vrea să reducă numărul organismelor intermediare de fonduri europene

Guvernul vrea să reducă numărul organismelor intermediare şi al programelor operaţionale, pentru simplificarea procedurilor de accesare şi implementare a fondurilor europene în exerciţiul 2014-2020, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, la conferinţa Mediafax talks about SMEs. „Vom discuta în şedinţa de Guvern de mâine (miercuri, n. red.) câte organisme intermediare şi câte programe operaţionale vom avea pentru exerciţiul 2014-2020. Acum avem câte şapte din fiecare, dar vrem să reducem numărul acestora“, a spus Teodorovici. Oficialul a precizat că ministerul pe care îl conduce are în vedere descentralizarea procesului de accesare a fondurilor europene, astfel că la nivel central vor fi menţinute doar proiectele mari, derulate de companii mari, în timp ce cele mai mici vor fi transferate la Agenţiile Regionale de Dezvoltare. „Vrem să mergem pe descentralizare spre regiuni, dar şi pe simplificare. Vrem să implicăm mai mult sistemul bancar şi mediul privat în implementarea proiectelor cu fonduri UE. Cred în sistemul bancar mai mult, pentru că cineva mai exigent stă cu ochii pe sistemul bancar“, a adăugat Teodorovici. El a arătat că România trebuie să fie pregătită pentru exerciţiul 2014-2020, astfel încât trecerea să se facă fără sincope şi blocări.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Eugen Teodorovici,
guvern,
fonduri europene
/actualitate/guvernul-vrea-sa-reduca-numarul-organismelor-intermediare-de-fonduri-europene-10693453
10693453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.