Guvernul va da vineri seara o ordonanta de urgenta privind interceptarile. Cine ne va asculta telefoanele de acum inainte

Postat la 11 martie 2016 179 afişări

Premierul si ministrul Justitiei au anuntat ca exista o „solutie de moment” pentru interceptari, dupa decizia Curtii Constitutionale.

Guvernul va da vineri seara o ordonanta de urgenta privind interceptarile. Cine ne va asculta telefoanele de acum inainte

Guvernul se va reuni in sedinta vineri, la ora 19,30, la Palatul Victoria, pentru a adopta o ordonanta de urgenta privind interceptaril. "Este solutia de moment, cel putin. Este important sa nu existe un vid legislativ din punctul acesta de vedere. Deci, e solutia de moment si, sigur, va fi timp sa vedem daca sunt alte solutii mai bune, dar important este sa nu se intrerupa procesul de cercetare in justitie", a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos.

Sedinta de Guvern va avea loc dupa cea a CSAT, programata tot pentru vineri seara, dupa intoarcerea in tara a presedintelui Iohannis, aflat intr-o vizita in Israel si Palestina.

Ce va cuprinde ordonanta

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a precizat joi ca ordonanta de urgenta, elaborata impreuna cu Parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT si DNA, prevede folosirea infastructurii SRI de catre procurori si politia judiciara fara nicio implicare a specialistilor Serviciului. Si asta pentru ca tara noastra nu are, potrivit ministrului, o alta infrastructura in materie de interceptare a comunicatiilor decat cea a SRI.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-va-da-vineri-seara-o-ordonanta-de-urgenta-privind-interceptarile-cine-ne-va-asculta-telefoanele-de-acum-inainte-15104371
15104371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.