Guvernul rus modifică informaţiile legate de zborul MH17 de pe Wikipedia

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 iulie 2014 178 afişări

Guvernul rus modifică informaţiile legate de zborul MH17 de pe Wikipedia

Bătălia politică în privinţa zborului Malaysian Airlines MH17 se duce şi pe Wikipedia: guvernul rus elimină pasajele în care este acuzat că a furnizat teroriştilor rachetele care au fost folosite în atacul asupra avionului.  Un program care monitorizează adesele IP ale guvernului rus a raportat că un user a adăugat pe pagina despre prăbuşirea aparatului de zbor, în limba rusă, formularea “Avionul a fost doborât de soldaţi ucranieni”. Fraza înlocuia precizarea, făcută cu doar o oră mai devreme, că avionul a fost doborât de “teroriştii din auto-proclamata republică Donetsk, cu ajutorul unui sistem de rachete Buk, primit de la Federaţia Rusă”.

Alte softuri de urmărire a modificărilor enciclopediei virtuale au raportat modificări ale paginilor privind accidentele aeronautice civile, efectuate de pe pagini oficiale ruseşti, informează Telegraph.

Ucraina a acuzat Rusia şi separatiştii pro-ruşi că distrug şi probele de la locul dezastrului, pentru a-şi ascunde vinovăţia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-rus-modifica-informatiile-legate-de-zborul-mh17-de-pe-wikipedia-12943965
12943965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.