Guvernul reduce TVA-ul pentru servicii agricole, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte la 9%

Postat la 28 iunie 2016 159 afişări

Guvernul reduce TVA-ul pentru servicii agricole, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte la 9%

TVA-ul pentru servicii agricole, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte scade de la 20% la 9%, a anunţat premierul Dacian Cioloş, care şi-a exprimat speranţa că măsura va avea efecte pozitive asupra preţurilor furnizorilor din domeniu şi va scoate de la "negru" anumite prestaţii, în agricultură.

"TVA-ul pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor in-put-uri necesare pentru producţia agricolă, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură, dar şi pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole şi întreţinerii lucrărilor agricole(...) scade de la 20 la 9%", a anunţat Dacian Cioloş, marţi, la începutul şedinţei Executivului.

În opinia sa, această măsură va stimula efectuarea de servicii de calitate şi va creşte productivitatea, dar va scoate de la "negru" anumite prestaţii din domeniul agricol.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-reduce-tva-ul-pentru-servicii-agricole-seminte-pesticide-si-ingrasaminte-la-9-15510677
15510677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.