Guvernul permite angajări la ANIF, motivând că disponibilizarea din 2011 a afectat instituţia

Autor: Departamentul Economic Postat la 25 martie 2015 289 afişări

Numărul de posturi din cadrul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi al filialelor teritoriale va fi suplimentat de Guvern cu 995 locuri, la un total de 2.495 posturi, cu argumentul că disponibilizările efectuate în urmă cu patru ani, în contextul crizei, au afectat activitatea ANIF.

În 2011, în contextul crizei economice, fostul Cabinet a redus schema de personal a ANIF de la 5.000 la 1.500 angajaţi.

Printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată miercuri, Guvernul a decis să suplimenteze numărul de posturi.

"Concedierea, în 2011, a 3.500 de angajaţi a generat o serie de disfuncţionalităţi în activitatea ANIF: imposibilitatea funcţionării staţiilor de pompare pentru irigaţii şi desecare, în condiţii de siguranţă şi conform solicitărilor producătorilor agricoli, imposibilitatea urmăririi permanente a stării tehnice a amenajărilor de îmbunătăţiri funciare, nerespectarea regulamentelor de exploatare la construcţiile hidrotehnice", se arată într-un comunicat.

Guvernul arată că aceste disfuncţionalităţi au adus prejudicii infrastructurii de îmbunătăţiri funciare prin degradarea şi scoaterea din funcţiune a infrastructurii de desecare şi apărare împotriva inundaţiilor, colmatări ale cursurilor de apă, reducerea capacităţilor hidroenergetice etc.

"Potrivit analizei cu privire la cheltuielile pe care le implică aplicarea acestui act normativ, rezultă o cheltuială anuală totală cu personalul de 19,683 milioane de lei. Însă, prin activitatea personalului angajat suplimentar se vor reduce anual cheltuielile înregistrate în prezent cu paza infrastructurii de îmbunătăţiri funciare şi cele de mentenanţă a staţiilor de pompare cu suma de 26,592 milioane de lei. Prin urmare, rezultă un impact financiar pozitiv asupra bugetului general consolidat", susţine Guvernul.

De asemenea, actul normativ stabileşte că se aprobă anual cuantumul tarifului de îmbunătăţiri funciare de către Consiliul de de conducere al ANIF, la propunerea directorului general al acestei instituţii.

Executivul mai afirmă că neaplicarea în regim de urgenţă a măsurilor incluse în acest act normativ ar aduce prejudicii amenajărilor şi lucrărilor de îmbunătăţiri funciare din proprietatea publică a statului, funcţionării acestora, îngreunând accesul direct sau indirect al locuitorilor din mediul rural la lucrările de îmbunătăţiri funciare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
ANIF,
/actualitate/guvernul-permite-angajari-la-anif-motivand-ca-disponibilizarea-din-2011-a-afectat-institutia-14053693
14053693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.