Guvernul Orban l-a demis pe subprefectul Sibiului, judeţ cu cea mai mare rată de infectare COVID-19

Autor: Laura Buciu Postat la 13 noiembrie 2020 49 afişări

Guvernul Ludovic Orban a decis, în şedinţa de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Sibiu de către Rareş Macrea.

Guvernul Orban l-a demis pe subprefectul Sibiului, judeţ cu cea mai mare rată de infectare COVID-19

Decizia de încetare a mandatului temporar de subprefect al Sibiului a lui Rareş Macrea a venit cu mai puţin de 24 de ore înainte ca şeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a decide dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi pentru satul Şelimbăr.

Rareş Macrea a fost numit temporar prefect când Guvernul Orban a eliberat-o din funcţie pe Maria Minea, pusă de Guvernul PSD Viorica Dăncilă. După numirea lui Mircea Creţu tot pe un mandat temporar în funcţia de prefect, Rareş Macrea a devenit subprefect.

În ultima perioadă, când prefectul Mircea Creţu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareş Macrea a condus şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În condiţiile eliberării sale din funcţie, cel mai probabil şedinţa de vineri, în care se va decide sau nu carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, va fi condusă de secretarul de stat Raed Arafat şi de celălalt subprefect al Sibiului, Sanda Ligia Muntean.

Judeţul Sibiu a depăşit incidenţa de infectare 7 la mia de locuitori, conform situaţiei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, joi, o rată de 7,4 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
mandat,
prefect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.