Guvernul limitează exporturile de energie. Judeţele afectate de viscol, ajutate cu 244.000 lei

Postat la 15 februarie 2012 17 afişări

Guvernul a adoptat o decizie cu privire la limitarea sau sistarea exporturilor de energie electrică în perioada 16 februarie - 15 martie, în condiţiile în care primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a insistat că nu există nicio problemă cu furnizarea energiei electrice pentru consumatorii casnici şi industriali, iar măsura luată este doar de ordin preventiv.

"Este o decizie pe care am luat-o în baza informărilor tehnice, pentru a putea păstra buna alimentare a consumatorilor, în primul rând a celor individuali, apoi a celor industriali şi, într-o etapă ulterioară, de importanţă, a exporturilor noastre de energie electrică", a declarat primul-ministru.

Potrivit actului normativ adoptat astăzi, în măsura în care situaţia ar impune, o primă etapă o reprezintă limitarea exportului de energie electrică, după care, dacă va fi necesar, marii consumatori ar urma să-şi diminueze cererea de energie electrică.

Guvernul a aprobat, de asemenea, acordarea de ajutoare umanitare în valoare totală de 244 mii de lei pentru patru judeţe, cele mai puternic afectate de viscol şi ninsori: Brăila - 70 de mii de lei, Buzău - 35.500, Călăraşi - 52.000 şi Vrancea - 86.500 de lei. Ajutoarele constau în combustibil şi alimente.

Acesta este un prim sprijin pe care Guvernul României îl acordă, urmând ca în perioada următoare să fie analizate posibilităţile financiare pentru alte localităţi din ţară care au fost afectate de viscol şi ninsori, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat în momentul de faţă nu există avertizări meteorologice care să indice vreun risc de inundaţii, însă a discutat cu ministrul Gabriel Berca despre măsurile necesare la nivelul Comandamentului de Urgenţă, pentru a fi pregătiţi în orice situaţie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-limiteaza-exporturile-de-energie-judetele-afectate-de-viscol-ajutate-cu-244-000-lei-9235783
9235783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.