Guvernul inchiriaza si inchide peste 2.000 kilometri cale ferata, pentru economii convenite cu FMI

Postat la 23 iunie 2011 13 afişări

Guvernul a decis inchirierea a circa 1.000 kilometri de linii de cale ferata si inchiderea altor aproximativ 1.000 de kilometri tronsoane feroviare, estimand ca operatiunea va genera economii de 109 milioane lei la bugetele companiilor CFR, masura convenita anterior cu Fondul Monetar International.

Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului. Executivul sustine ca, prin inchirierea a peste 1.000 km de linii neinteroperabile, CFR si CFR Calatori vor inregistra economii de 32,2 milioane lei, respectiv 36,8 milioane lei. "Efortul bugetar va fi indreptat catre dezvoltarea si modernizarea principalelor linii de cale ferata, respectiv a infrastructurii feroviare interoperabile, pe care se desfasoara cea mai mare parte a traficului de calatori si marfuri, iar pentru infrastructura feroviara neinteroperabila vom incuraja in continuare atragerea de capital privat. In ceea ce priveste inchiderea liniilor nerentabile, vorbim de un total de 1.104 km, respectiv 661 km din infrastructura feroviara publica si 443 km parti din infrastructura feroviara privata aflata in patrimoniul CFR si economii de 40 milioane lei. Ne respectam astfel angajamentul de a aplica planul de restructurare si eficientizare care sa asigure viabilitatea economica a companiilor feroviare", afirma ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, intr-un comunicat transmis de Guvern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
inchidere,
cale ferata,
trenuri,
acord,
fmi
/actualitate/guvernul-inchiriaza-si-inchide-peste-2-000-kilometri-cale-ferata-pentru-economii-convenite-cu-fmi-8374303
8374303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.