Guvernul impune noi restricţii pentru persoanele care vin din ţările cu risc epidemiologic ridicat, după intrarea în vigoare a Legii carantinei

Autor: Alina Mihai Postat la 21 iulie 2020 125 afişări

Guvernul s-a reunit în şedinţă, marţi, pentru a modifica hotărârea privind starea de alertă, în acord cu noua lege a carantinei care a intrat azi în vigoare.

Raed Arafat a declarat la începutul şedinţei că se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările cu risc epidemiologic ridicat.

Criteriul de risc este reprezentat de rata de cazuri noi la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, mai mare decât cea din România.

Lista ţărilor se revizuieşte săptămânal, în fiecare zi de luni, şi este publicată pe site-ul INSP.

În plus, se instituie măsura carantinării de către DSP a persoanelor care au intrat în contact direct cu persoanele infectate.

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
lege,
restrictii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.