Guvernul german vrea să cumpere 12% din acţiunile EADS de la Daimler şi un consorţiu de bănci

Postat la 23 martie 2012 11 afişări

Guvernul german vrea să cumpere 12% din acţiunile grupului EADS de la Daimler şi un consorţiu de bănci, a declarat vineri pentru Reuters o sursă oficială, semn că Berlinul doreşte să-şi promoveze interesele naţionale în conducerea gigantului european.

"Proiectul de suplimentare a bugetului prevede suma de 1,6 miliarde euro în acest scop", a arătat persoana citată.

Germania anunţase anterior că vrea să cumpere 7,5% din EADS de la Daimler, iar celelalte 4,5% din acţiuni ar trebui să vină de la consorţiul Dedalus, controlat de mai multe bănci private.

Achiziţia va fi derulată prin banca de stat KfW.

O astfel de mişcare a guvernului german ar putea accentua tensiunile din conducerea EADS privind localizarea fabricilor grupului, după ce Airbus a avertizat deja Berlinul că nu va tolera interferenţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
EADS,
Daimler,
bănci
/actualitate/guvernul-german-vrea-sa-cumpere-12-din-actiunile-eads-de-la-daimler-si-un-consortiu-de-banci-9429733
9429733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.