Guvernul extinde termenul procesului verbal de contravenţie, pentru a limita neplata amenzii

Autor: Alexandru Moise Postat la 28 ianuarie 2015 77 afişări

Termenul de comunicare către persoana care a comis o contravenţie a procesului verbal nesemnat a fost extins de Guvern de la 30 la 60 de zile, astfel încât posibilitatea de neplată a amenzii să fie limitată, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

În prezent, dacă procesul verbal nu este primit de către contravenient în termen 30 de zile, acesta nu mai este obligat să plătească amenda.

"O ordonanţă de urgenţă se referă la modificarea unor termene prevăzute de OUG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, şi anume că, pentru procesele verbale de contravenţie pe care nu le semnează persoana amendată, se prelungeşte termenul, de la 30 la 60 de zile, de comunicare a procesului verbal", a spus Calotă la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Extinderea termenului a fost operată prin ordonanţă de urgenţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEGEA CIRCULAŢIEI,
AMENZI,
DURATĂ
/actualitate/guvernul-extinde-termenul-procesului-verbal-de-contraventie-pentru-a-limita-neplata-amenzii-13791379
13791379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.