Bulgaria are de pierdut de pe urma MCV şi vrea să fie modificat, afirmă o eurodeputată

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 28 ianuarie 2015 39 afişări

Eficienţa mecanismului de monitorizare a Comisiei Europene este tot mai slabă, a declarat eurodeputata socialistă Iliana Iotova, apreciind că este necesară schimbarea modalităţii în care România şi Bulgaria sunt monitorizate, din cauză că cele două state au de pierdut, relatează postul bulgar Focus.

Iotova a cerut Guvernului bulgar să prezinte setul de probleme pe care le provoacă Mecansimul de Cooperare şi Verificare (MCV) în cadrul Comisiei Europene (CE), fără să precizeze care sunt problemele la care se referă.

"Mecanismul trebuie să fie revizuit de către CE, iar diverse cerinţe impuse Bulgariei trebuie să fie abandonate", a apreciat ea.

În opinia eurodeputatei este necesar să fie mai clar ce înţelege Comisia prin îndeplinirea unui anumit criteriu.

"Ca să spui că Bulgaria nu a făcut progrese în lupta împotriva corupţiei, trebuie pregătită o scală clară care să arate în ce fel nu reuşeşte Bulgaria în această luptă", a declarat ea pentru postul de radio Focus.

"Nu suntem copii şi nu avem nevoie de un mecanism permanent de monitorizare", a subliniat ea.

Dacă Bulgaria nu reuşeşte singură să-şi facă ordine în afacerile interne, niciun mecansim de monitorizare nu o va putea ajuta să facă acest lucru, a apreciat membra Parlamentului European (PE).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BULGARIA,
PARTIDE,
MCV
/actualitate/bulgaria-are-de-pierdut-de-pe-urma-mcv-si-vrea-sa-fie-modificat-afirma-o-eurodeputata-13790111
13790111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.