Guvernul Ciucă a promovat un fost ofiţer SRI responsabil de combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere în echipa care conduce digitalizarea în România. Bogdan Floricel a activat şi la ANAF, FNGCIMM şi EximBank

Postat la 16 februarie 2023 52 afişări

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit luni 13 februarie pe Bogdan-Ionel Floricel, un fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) activ în zona de combatere a criminalităţii organizate transfrontaliere, care a ocupat ulterior alte funcţii care nu par să aibă nicio legătură cu tehnologia sau digitalizarea în cadrul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Fondului Naţional de Garantare a Creditelor (FNGCIMM) şi EximBank, în poziţia de secretar general adjunct al Autorităţii pentru Digitalizarea României - instituţie cheie în derularea proiectelor de digitalizare din sectorul public, inclusiv a controversatului proiect al cloudului guvernamental. Numirea este cu caracter temporar şi a fost făcută de

“Având în vedere propunerea Autorităţii pentru Digitalizarea României din 6 februarie 2023, prim-ministrul emite prezenta decizie: începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Bogdan-lonel Floricel, şef serviciu al Serviciului monitorizare PNRR - Direcţia monitorizare şi raportare PNRR din cadrul ADR, exercită, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici, de secretar general adjunct al Autorităţii pentru Digitalizarea României”, conform deciziei semnate de Nicolae Ionel Ciucă.

În CV-ul publicat pe site-ul FNGCIMM, Bogdan Floricel arată următoarele:

* a fost ofiţer SRI în perioada august 2000 - august 2007 unde a avut ca responsabilitate combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere;

* în perioada octombrie 2007 - septembrie 2015 a fost şeful structurii de securitate din cadrul ANAF, răspunzând de implementarea măsurilor de protecţie a informaţiilor clasificate

* în perioada “septembrie 2015 - 17.12.2019” a fost şef serviciu la Serviciul de organizare şi resurse umane aparat propriu al ANAF. Sau, mai exact, după cum explică Bogdan Floricel în CV: “Am exercitat prin detaşare atribuţiile funcţiei publice de conducere de Şef serviciu la Serviciul patrimoniu, documente şi servicii interne din cadrul Direcţiei Generale regionale a Finanţelor Publice Bucureşti”. Responsabilităţile? “Asigurarea aplicării legislaţiei în domeniul resurselor umane, gestionării curente a resurselor umane şi a funcţiilor publice la nivelul aparatului propriu al ANAF şi utilizarea instrumentelor în vederea dezvoltării unui management al resurselor umane coerent şi eficient”

* din 2019 a preluat funcţia de Secretar general adjunct al ANAF, lista de activităţi şi responsabilităţi find, conform CV-ului, următoarea: “Stabilitatea funcţionării instituţiei, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între structurile agenţiei”.

În anul 2021 Bogdan Floricel a raportat următoarele venituri, conform declaraţiei de avere depuse la FNGCIMM în 2022: 114.274 lei de la ANAF, 29.122 lei de la FNGCIMM şi 252.542 lei de la EximBank, unde este membru al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA).

Guvernul a decis la finele anului trecut, între Crăciun şi Revelion, să schimbe ierarhia instituţiilor care se ocupă de digitalizare în România, transferând Autoritatea pentru Digitalizarea României din subordinea premierului în cea a ministerului condus de Sebastian Burduja, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial din data de 3 ianuarie 2023.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.