Guvernul Ciucă înfiinţează Comitetul român pentru inteligenţă artificială

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 noiembrie 2022 27 afişări

Membrii Guvernului Ciucă au aprobat vineri un memorandum privind înfinţarea Comitetului român pentru inteligenţă artificială, a anunţat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Guvernul Ciucă înfiinţează Comitetul român pentru inteligenţă artificială

Potrivit ministrului, noul comitet „va concentra toate forţele din societate care doresc să gândească viitorul”. Acesta va avea un consiliu ştiinţific şi de etică, un consiliu de educaţie în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi grupuri de lucru tematice, a explicat Burduja.

„Demersul vizează şi întărirea hub-ului de inteligenţă artificială... vizăm să conectăm marii specialiştii pe care România îi are în inteligenţa artificială din întreaga lume cu mediul academic de acasă”, a adăugat ministrul Cercetării.

Sebastian Burduja a mai spus că demersul este necesar deoarece România este printre ultimele ţări care nu au realizat o strategie naţională privind inteligenţa artificială.

„România este printre ultimele ţări care face o strategie privind inteligenţa artificială, avem timp de recuperat, putem învăţa din greşelile altora”, a precizat Sebastian Burduja.

În cadrul şedinţei de Guvern de vineri a fost aprobat şi un memorandum pentru înfiinţarea Oficiului de Ştiinţă şi Tehnologie de pe teritoriul SUA, în Silicon Valley.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comitet,
inteligenţă artificială,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.