Guvernul a uitat să repare cea mai mare eroare din "revoluţia fiscală"

Postat la 14 decembrie 2017 387 afişări

Premierul a promis, dar a uitat. Mihai Tudose spunea în noiembrie că Executivul va veni cu o Ordonanţă de Urgenţă care să protejeze salariile din domeniul IT, odată cu trecerea contribuţiilor la angajat. Pierderea ar fi de până la 8% din net.

Guvernul a uitat să repare cea mai mare eroare din "revoluţia fiscală"

„Avem o singură problemă, care va fi rezolvată de către Guvern - cei care lucrează în IT, care aveau deja impozit pe venit zero. Dar sunt mai multe variante pe care colegii din Guvern o să le propună, în aşa fel încât firmele din IT să aibă avantaj. Impozitul zero rămâne", a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea la mijlocul lunii noiembrie.

„Salariile oricum nu scad. Se pune problema dacă firma cheltuieşte mai mult", a adăugat el.

De la momentul primelor declaraţii şi promisiuni a trecut mai bine de o lună şi Guvernul nu a făcut nimic ca să repare eroarea.

Liderii PSD au reluat promisiunile că problema impozitului zero pentru angajatii din IT va fi reglementată printr-un ordin de ministru.

Analiştii fiscali au atras atenţia că problema salariilor din IT nu se rezumă la eliminarea facilităţilor, ci ţine şi de valoarea asigurărilor sociale. Tocmai de aceea, brutul lor ar trebui să crească mai mult decât în cazul altor categorii, pentru a-şi menţine venitul net din salarii.

„Dacă de la 1 ianuarie 2018 angajatorul nu-i măreşte brutul, atunci salariul net, în mână, va fi mai mic. În situaţia punctuală a programatorilor se impune o majorare mai mare decât majorarea de 20% valabilă pentru ceilalţi salariaţi. Eu am făcut un calcul, undeva la 23-24% ar fi majorarea de brut pe care urmează să o primească programatorii pentru a avea măcar acelaşi salariu net", a declarat Adrian Benţa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.