Guvernul a înfiinţat un program guvernamental pentru sprijinirea afacerilor mici şi mijlocii

Autor: Mona Scarisoreanu Postat la 28 ianuarie 2017 138 afişări

Executivul a aprobat vineri, în cadrul şedinţei de guvern, Ordonanţa de urgenţă pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, program care încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Prin “Start-up Nation - Romania” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici şi mijlocii.

Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înfiinţate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariaţi cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani.

“România porneşte cel mai ambiţios program de susţinere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes şi în alte ţări precum Israel sau Marea Britanie şi face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-up Nation - Romania va motiva tinerii să rămână în ţară şi să desfăşoare activităţi de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei româneşti”, a spus ministrul Florin Jianu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
FINANŢE PUBLICE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.