Guvernul a avizat începerea procedurilor de listare la Bursă a 15% din acţiunile Transgaz

Postat la 28 iunie 2012 12 afişări

Guvernul a avizat începerea procedurilor de listare la Bursă a unui pachet de 15% din acţiunile deţinute de stat la compania Transgaz (TGN), printr-un memorandum aprobat în şedinţa de miercuri a Executivului.

"Memorandumul prevede derularea proiectului de ofertă publică secundară de vânzare acţiuni emise de Transgaz pe piaţa de capital. Guvernul a aprobat acest memorandum prin care se scoate la vânzare pe piaţa de capital un pachet de 15% din acţiunile deţinute la Transgaz Mediaş", a informat Executivul. Memorandumul este aprobat în contextul în care Ministerul Economiei a lansat recent în dezbatere un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care perioada de listare la bursă a unor acţiuni la companii de stat este extinsă cu un an, până în 31 decembrie 2013. Într-un interviu acordat săptămâna trecută presei străine, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu va reuşi, probabil, să respecte unele termene convenite cu Fondul Monetar Internaţional privind vânzarea de participaţii la companiile de stat, deoarece disputele politice dintre preşedinte şi premier întârzie procesul.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
avizare,
proceduri,
listare,
transgaz
/actualitate/guvernul-a-avizat-inceperea-procedurilor-de-listare-la-bursa-a-15-din-actiunile-transgaz-9791369
9791369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.