Guvernul a amânat aprobarea hotărârii care avizează memorandumul cu Rompetrol

Postat la 15 ianuarie 2014 39 afişări

Guvernul a amânat aprobarea hotărârii care avizează memorandumul convenit cu Rompetrol, pentru o şedinţă viitoare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Guvernul a amânat aprobarea hotărârii care avizează memorandumul cu Rompetrol

 Surse oficiale au declarat anterior că hotărârea care aprobă memorandumul convenit cu Rompetrol a fost inclusă în proiectul agendei şedinţei de miercuri a Guvernului, spre a fi aprobată.

Potrivit memorandumului, statul va încasa 200 milioane dolari prin răscumpărarea de către compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a unui pachet de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare.

De asemenea, KazMunaiGaz, acţionarul majoritar al Rompetrol, promite să înfiinţeze un fond care va investi în proiecte din domeniul energetic.

Premierul Victor Ponta i-a cerut săptămâna trecută ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, să pregătească, împreună cu Ministerul Justiţiei, un proiect de act normativ prin care Guvernul să aprobe memorandumul cu Rompetrol, spunând că vrea să salveze compania şi imaginea ţării faţă de investitori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-amanat-aprobarea-hotararii-care-avizeaza-memorandumul-cu-rompetrol-11907729
11907729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.