Grupul ungar MOL investeşte 38 de milioane de dolari în România

Autor: Ioana Matei Postat la 02 iulie 2013 163 afişări

Bugetul de investiţii pentru compania Panfora Oil&Gas a grupului MOL are un buget de investiţii de 38 de milioane de dolari pentru acest an. Compania are activităţi în domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi şi urmează să înceapă primele operaţiuni în perimetrul Ex-6 Curtici.

Grupul ungar MOL investeşte 38 de milioane de dolari în România

Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru trei perimetre din vestul României, dintre care unul a fost ratificat de către toate autorităţile competente. 

Reprezentanţii companiei precizează că toate operaţiunile din perimetrul Curtici şi programul de lucrări convenit cu ANRM se referă la resurse convenţionale de hidrocarburi. În perimetrul Curtici nu există potenţial pentru resurse neconvenţionale, fapt certificat de datele ANRM.

“Acordul de concesiune semnat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost ratificat de către Guvernul României în luna decembrie a anului trecut, iar Panfora Oil & Gas  este titularul acestui acord. Bugetul de investiţii pentru 2013 a fost planificat la 38 de milioane de dolari, depinzând şi de ratificarea celorlalte două perimetre pe care Grupul MOL le-a concesionat în Vestul României”, a declarat Gábor Zelei, managing director al Panfora Oil & Gas.

Compania este pregătită să înceapă măsurătorile de suprafaţă pe 550 km2, utilizând tehnologii pentru a obţine o hartă 3D a subsolului.

“Ne concentrăm pe resursele convenţionale şi vom folosi experienţa extinsă a Grupului MOL în explorarea şi producţia de hidrocarburi din formaţiuni de roci convenţionale. Suntem implicaţi pe termen lung în viaţa comunităţilor unde ne desfăşurăm operaţiunile şi vrem să sprijinim dezvoltarea acestora”, a adăugat Gábor Zelei.

Suprafaţa de explorat cuprinde în principal terenuri agricole aparţinând unui număr de circa 20 de sate şi comune. Durata planificată a lucrărilor este de aproximativ 100 de zile, respectiv câteva zile pentru fiecare teren pe care se vor face măsurători. Vor fi utilizate drumurile existente, acolo unde acestea sunt disponibile, astfel că suprafeţele pe care se vor desfăşura operaţiuni reprezintă circa 3% din total, iar măsurătorile vor avea loc, pe cât posibil, după strângerea recoltelor.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Segmentul Upstream cuprinde operaţiuni în Orientul Mijlociu, Africa, Asia de Sud şi ţările membre CSI. În prezent desfăşoară activităţi de explorare în 11 ţări şi de producţie în 7 ţări, nivelul producţiei fiind de peste 118.000 barili echivalent petrol pe zi. Segmentul Downstream al Grupului controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania deţine, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 138 în România. Grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5.800 km în Ungaria. Grupul MOL activează şi în comercializarea şi distribuţia de gaze naturale la nivel regional.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grupul-ungar-mol-investeste-38-de-milioane-de-dolari-in-romania-11067589
11067589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.