Grupul OTE a reuşit să împrumute 700 mil. euro printr-o emisiune de bonduri

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 01 februarie 2013 15 afişări

Grupul elen de telecomunicaţii OTE, care controlează şi operatorii locali Romtelecom şi Cosmote, a reuşit să împrumute de pe pieţele internaţionale 700 de milioane de euro printr-o emisiune de bonduri, semn că investitorii încep să redevină încet-încet încrezători în firmele din greu lovita economie a Greciei, scrie Reuters.

Grupul elen de telecomunicaţii OTE, care controlează şi operatorii locali Romtelecom şi Cosmote, a reuşit să împrumute de pe pieţele internaţionale 700 de milioane de euro printr-o emisiune de bonduri, semn că investitorii încep să redevină încet-încet încrezători în firmele din greu lovita economie a Greciei, scrie Reuters. OTE va plăti un cupon fix de 7,875% pentru bondurile emise pe cinci ani de zile. Compania a precizat la începutul acestei săptămâni că va folosi banii pentru a răscumpăra bonduri care se maturizează în 2013 şi 2014, care au un cupon de 5, respectiv 7,25%. OTE este una dintre puţinele companii din Grecia care au reuşit să se finanţeze de pe pieţele internaţionale, iar reuşita operaţiunii arată că fondurile obţinute de Atena de la UE şi FMI au dus la o îmbunătăţire a condiţiilor de pe piaţă pentru firmele elene care caută să-şi refinanţeze datoriile.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OTE,
emisiune de bonduri,
împrumut
/actualitate/grupul-ote-a-reusit-sa-imprumute-700-mil-euro-printr-o-emisiune-de-bonduri-10537350
10537350
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.