Grupul Iulius investeşte 35 mil. euro în infrastructură şi mobilitate urbană care să deservească viitoarea clădire Palas Campus din Iaşi

Autor: Cristina Bellu Postat la 03 iunie 2021 75 afişări

Grupul Iulius, dezvoltatorul imobiliar controlat de Iulian Dascălu, estimează investiţii de 35 mil. euro în lucrări de infrastructură şi mobilitate urbană, care vor deservi viitoarea clădire Palas Campus din Iaşi.

Grupul Iulius investeşte 35 mil. euro în infrastructură şi mobilitate urbană care să deservească viitoarea clădire Palas Campus din Iaşi

Grupul Iulius, dezvoltatorul imobiliar controlat de Iulian Dascălu, estimează investiţii de 35 mil. euro în lucrări de infrastructură şi mobilitate urbană, care vor deservi viitoarea clădire Palas Campus din Iaşi.

Compania a  demarat anul trecut lucrările la Palas Campus, proiect care cuprinde 54.000 metri pătraţi de spaţii office şi 6.000 metri pătraţi spaţii de retail, şi care a beneficiat de un credit verde pentru dezvoltare sustenabilă acordat de International Finance Corporation (IFC), parte a Băncii Mondiale.

“Peste 5.000 de noi locuri de muncă vor fi create aici, impactul noului proiect fiind şi la nivel de infrastructură şi mobilitate urbană, prin investiţii de 35 milioane de euro”, spun reprezentanţii grupului.

Noul complex va primi din partea IFC Certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies - Excelenţă în proiectare pentru o eficienţă crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cu cel puţin 20% mai puţină energie şi mai puţină apă decât clădirile obişnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.

Iulius operează un portofoliu de retail de peste 300.000 de metri pătraţi, două proiecte mixte de revitalizare urbană (Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara) şi trei malluri regionale (Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Cluj-Napoca şi Iulius Mall Suceava), care atrag peste 68 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Pe segmentul clădirilor de birouri, Iulius exploatează 13 clădiri verzi cu o suprafaţă totală de peste 152.000 de metri pătraţi, în cadrul reţelei naţionale United Business Center, unde îşi au sediul peste 80 de societăţi comerciale, cu peste 15.000 de angajaţi. Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Europe.

Proiectul Palas Iaşi dezvoltat în urmă cu nouă ani a presupus o investiţie de 310 milioane de euro, din care aproximativ 85 de milioane euro au fost alocate construcţiei unei parcări cu cinci niveluri şi 2.500 de locuri, unei grădini urbane de 5 hectare, modernizării reţelei de utilităţi şi lucrărilor de consolidare a clădirilor istorice din zonă.

Ansamblul mixed-use Palas a lansat brandul United Business Center (UBC), devenit ulterior reţea naţională pe segmentul office, care s-a impus drept centru regional de business şi a contribuit la infrastructura de birouri a oraşului cu 7 clădiri certificate după standardele de sustenabilitate LEED, ce însumează 75.600 mp închiriabili.

“Este o contribuţie semnificativă la atractivitatea investiţională a regiunii, care s-a format dintr-o comunitate de peste 50 de companii globale, cu peste 8.000 de angajaţi. Cifre care s-au tradus într-un aport real, constant şi major în creşterea calităţii vieţii şi în retenţia talentelor locale”, adaugă reprezentanţii grupului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.