Grupul din imobiliare Iulius, controlat de Iulian Dascălu, a investit 130 mil. euro pentru soluţii de mobilitate alternativă, infrastructură, piste şi locuri de parcare pentru biciclete

Autor: Cristina Bellu Postat la 14 decembrie 2023 112 afişări

Grupul din imobiliare Iulius, controlat de Iulian Dascălu, a investit 130 mil. euro pentru soluţii de mobilitate alternativă, infrastructură, piste şi locuri de parcare pentru biciclete

Grupul Iulius, dezvoltatorul imobiliar controlat de Iulian Dascălu, a investit 130 de milioane de euro în soluţii de conectivitate, infrastructură, mobilitate alternativă, amenajarea de piste şi a peste 1.000 de locuri de parcare pentru biciclete, arată Raportul de sustenabilitate al Iulius pentru 2022.

Astfel, în cadrul proiectului mixed-use Palas Iaşi, aproximativ 74% din lungimea căilor interne de circulaţie sunt destinaţi traficului pietonal, iar la Iulius Town Timişoara, 43%.

În paralel, reţeaua staţiilor de încărcare a autovehiculelor electrice aferentă proiectelor aflate în portofoliul grupului a ajuns la 49 de puncte.

Totodată, fiecare proiect din portofoliu, retail sau office, deţine certificări verzi sau este în curs de certificare, ceea ce atestă nivelul ridicat de performanţă în conformitate cu principiile internaţionale de eficienţă şi sustenabilitate. În ce priveşte certificatele de performanţă energetică, din totalul clădirilor, 68% au primit punctaj maxim (100 de puncte), iar 32% au valori cuprinse între 98-99 de puncte.

Raportat la spaţiile verzi, compania a creat, prin investiţii de peste 17 milioane de euro, 13 hectare de grădini urbane.

„Integrăm continuu cele mai noi soluţii în domeniul sustenabilităţii. Toate clădirile au certificări verzi, folosim materiale cu emisii reduse de carbon, reducem consumul de energie prin panouri fotovoltaice, derulăm proiecte care sprijină educaţia şi antreprenoriatul. (...)  Viitorul va fi şi mai verde, pentru că şi în proiectele mixed-use pe care le propunem, la Cluj şi Constanţa, natura va fi elementul central”, a spus Dan Adrian Chelaru, Group Sustainability Officer Iulius.

În ceea ce priveşte deşeurile menajere, Iulius a reuşit în 2022 să le diminueze cu 31% faţă de 2019 şi să crească volumul deşeurilor reciclabile cu 28% comparativ cu acelaşi an. Obiectivul pe termen mediu este scăderea cu peste 50% a deşeurilor eliminate prin depozitare.

Tot anul trecut, Iulius a semnat un parteneriat cu IFC pentru elaborarea unei strategii de decarbonizare a întregului portofoliu al companiei şi de atingere a ţintei de net-zero emisii.

Investiţiile totale ale Grupului în proiectele de regenerare urbană Palas şi Palas Campus la Iaşi şi Iulius Town la Timişoara, reţeaua naţională Iulius Mall (Iaşi, Suceava, Cluj), precum şi în două centre de retail de proximitate Family Market în Iaşi au atins 1,2 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.