Grindeanu: Taxa de clawback trebuie împărţită în mod echitabil

Postat la 25 aprilie 2017 103 afişări

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la International Health Forum, că taxa clawback trebuie împărţită în mod echitabil în industria de profil şi că, dacă soluţia va fi o taxă diferenţiată, atunci guvernul nu va ezita să o aprobe de urgenţă.

Grindeanu: Taxa de clawback trebuie împărţită în mod echitabil

"Ştiu de povara taxei clawback asupra producătorilor de medicamente generice. V-am înţeles mesajul şi sunt total de acord că povara acestor contribuţii financiare trebuie împărţită în mod echitabil în industrie. Spre folosul pacientului şi al economiei deopotrivă. Aşa cum a subliniat şi Consiliul Concurenţei, care a recomandat public încurajarea consumului de medicamente generice. Vom învăţa din experienţa ţărilor europene cu istorie în acest domeniu. Iar dacă soluţia este introducerea unui calcul diferenţiat al taxei clawback, nu vom ezita să o aprobăm de urgenţă. Ministerul Sanătăţii împreună cu Ministerul Economiei şi cel al Finanţelor caută deja o soluţie, pe care sper să o găsim împreună", a declarat premierul Grindeanu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.