Grindeanu cere solidaritate între angajaţii de la Tarom cu salarii mari şi cei cu minim pe economie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 august 2022 81 afişări

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că la Tarom este nevoie de solidaritate din partea celor care au venituri mari cu cei care încă sunt plătiţi cu salariul minim pe economie.

Grindeanu cere solidaritate între angajaţii  de la Tarom cu salarii mari şi cei cu minim pe economie

„Tarom poate fi salvat! Pentru asta este nevoie de îndeplinirea reformelor asumate şi de reducerea datoriilor. Trebuie găsite soluţii punctuale de conducerea TAROM în cadrul companiei! Solidaritate din partea celor care au venituri mari cu cei care încă sunt plătiţi cu salariul minim pe economie”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

În cursul zilei, ministrul Transporturilor a afirmat că Tarom „nu se află într-o situaţie economică bună, din păcate”.

„De asemenea, am mai declarat acest lucru, îmi doresc, şi nu doar eu, Guvernul României şi cred că orice român de bună credinţă, ca Taromul să nu intre într-un scenariu asemănător altor companii de transport aerian, scenariu nu tocmai fericit. Îmi doresc, în momentulîn care ne-am angajat, totuşi, la un plan cu Comisia Europeană, un lucru pe care România şi l-a asumat pentru salvarea Taromului, să se intre pe acel făgaş. Un plan asumat, repet, un plan care dă o şansă companiei Tarom de a fi salvată. Ştiu că există mulţi angajaţi, în special în teritoriu, ai Taromului care au nivelul de salariu minimpe economie şi mă aşteptam ca acolo, în primul rând, să se vină cu revendicări, nu revendicări pentru tot personalul, unii dintre ei avât nivelul de salarizare asemănător cu nivelul de salarizare la companii care merg foarte bine economic”, a spus Grindeanu.

De săptămâna viitoare, niciun avion al companiei aeriene Tarom nu va mai decola în unele nopţi între 4.00-7.00 dimineaţa, potrivit unui anunţ al sindicaliştilor. Angajaţii vor protesta de două ori pe săptămână şi iau în calcul şi o grevă generală, din cauza nemulţumirilor legate de salarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindeanu,
tarom,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.